Problema cu hainute bebelusi de calitate

De cand ma stiu eu, sau mai bine zis de cand imi simt constiinta ca lucreaza, observ cum romanii au o problema legata de calitate, vorbind in general bineinteles, insa este un general care pare sa acapareze un intreg popor. Dupa zeci de ani de comunism ce a invatat poporul cu saracia psihica, a venit revolutia, o revolutie care spera sa aduca schimbarea de care aveam cu totii nevoie. Schimbarea a venit, insa sub ce forma? La 25 de ani de la revolutie avem probleme grave in constientizarea calitatii indiferent ca discutam despre masini, electronice sau hainute bebelusi.

Aici voiam sa ajung, la hainute bebelusi. Cand aduci un copil pe lume iti dai seama ca urmeaza niste cheltuieli destul de mari cu intretinerea lui. Un copil nu este un obiect pe care sa il pui in vitrina si sa stea acolo linistit, precum un bibelou. Nu, copilul are nevoie de la afectiune pana la mancare, haine, timp din partea parintilor si asa mai departe. Cea mai des intalnita problema intr-un cuplu atunci cand vine pe lume un copil, este problema banilor si asta din cauza faptului ca in 80% din cazuri, copiii in Romania vin din cauze accidentale. Suntem un popor iresponsabil, nu e nimic nou.

Problema banilor genereaza la randul ei problema cu imbracatul, cu jucariile si asa mai departe. Cei mai norocosi beneficiaza de suportul parintilor financiar, insa nu toata lumea are parinti bogati. E vorba de sacrificii aici. Hainele pentru cei mici intotdeauna au fost scumpe, insa depinde din ce unghi privesti problema. Daca privesti prin prisma unui cetatean superficial care dupa 25 de ani de capitalism nu a invatat absolut nimic in ceea ce priveste calitatea, e clar ca toate or sa ti se para scumpe. Daca pe vremea lui Ceausescu nu aveai posibilitatea de a alege intre un produs bun si unul de slaba calitate, astazi ai aceasta optiune.

In ceea ce priveste hainele pentru bebelusi, nimic nou. E drept, multi parinti se feresc sa investeasca in asa ceva mergand pe ideea ca prichindelul oricum va creste si ii vor ramane mici, adica sunt bani dati de pomana. Din punctul meu de vedere, aceasta este o mentalitate tipic romaneasca, ceva improvizatie ca sa mai ciuntim cativa lei. Dar de ce copilul sa nu creasca cu lucruri normale chiar daca raman mici? Daca toata lumea ar merge pe ideea asta unde s-ar ajunge? Tot de la bani porneste problema asta si de la copiii veniti pe nepregatite. Din punctul meu de vedere nu ai voie sa faci copii daca nu ai cu ce sa ii intretii, clar…

Copiii trebuie sa creasca numai cu lucruri si hainute de calitate, chiar daca multora li se pare ilogic sa le cumpere, o logica alterata de cele mai multe ori de neajunsuri, de nepasare si de superficialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.