Efectele schimbarilor climatice

Resimtim din toate punctele de vedere efectele schimbarilor climatice, efecte ce variaza de la aparitia de furtuni in locuri in care nu au aparut niciodata, anotimpuri ce dispar fara tranzitie si terminand cu diferente de temperaturi cu care nu ne-am mai intalnit pana acum.

Calamitatile naturale sunt cauzate de noi, oamenii, datorita neglijentei, lacomiei dar si nepasarii fata de mediul inconjurator. Efectul de sera incalzeste incet incet clima pana cand toata gheata se va topi. Aceasta incalzire globala aduce schimbri drastice de comportament din punct de vedere al instabilitatii atmosferice. Astfe, apar furtunile din senin in locuri destul de ferite de asemenea manifestatii. Calamitatile naturale au si ele aceeasi cauza, schimbarile climatice. E bine sa vedem aceasta problema exact cum este ea in realitate, si sa o lasam mai usor cu poluarea si industria acolo unde nu este absolut necesara.

Anotimpurile nu mai exista in unele regiuni ale lumii. Romania este una din ele. Cand eram eu mic, in judetul Mehedinti existau 4 anotimpuri, cele invatate la scoala de toti. Vara era calduroasa si iarna friguroasa, insotita de nameti impresionanti. Astazi, avem doar doua anotimpuri: toamna si iarna. Trecerea la primavara nu mai exista pentru ca sunt prea multe ploi ca sa mai existe loc de tranzitie iar vara de asemenea, in ultima vreme nu a mai existat. Zapada? A cazut de 2 degete anul acesta.

Incalzirea globala o sa puna mari probleme pe viitor pentru ca din cate putem observa, nu se ia masuri pentru a stopa aceasta problema. Desi recunoscuta la nivel mondial drept problema prioritara, nimeni nu pare a fi dispus sa renunte la industrie sau sa schimbe un combistibil ieftin pe o metoda alternativa destul de scumpa. Suntem egoisti ca de obicei iar sfarsitul nostru nu va fi unul foarte frumos daca vom continua in acest mod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.