Investitia in panouri fotovoltaice policristaline

Desi suntem ultima tara din Europa la capitolul energie regenerabila, desi Romania a fost reclamata la Bruxelles de intarzierea acordarii certificatelor verzi de la Transelectrica catre furnizori, desi parcurile fotovoltaice si eoliene din tara sunt nimic din punct de vedere al energiei electrice introduse de acestea in sistemul national, observam o schimbare si un trend ascendent in ceea ce priveste investitia in energie verde.

Am observat faptul ca cel putin pe piata, a crescut cererea de panouri fotovoltaice policristaline in randul consumatorilor casnici. Daca oamenii de rand se gandesc la asemenea investitii, e clar ca se vor schimba lucrurile si la nivel inalt. Chiar daca panourile fotovoltaice policristaline sunt ieftine si nu au o eficienta atat de mare, ele iti garanteaza independenta.

Oamenii inca nu realizeaza ce inseamna independenta fata de monopolul creat pe piata energiei din Romania de firme precum CEZ. Oamenii nu realizeaza ce inseamna sa ai un pret pe kwh de 10 ori mai mic fata de cat este in prezent. Intreb si eu cum reusesc nemtii sa aiba niste case utilate complet cu ajutorul electricitatii? Nu vezi tevi de gaze la ei cum vezi la noi trase aiurea…

Energia regenerabila este viitorul, caci combustibilul fosil este finit. Noi extragem acum ce s-a format in milioane de ani si cu siguranta se va ajunge la fundul sacului candva. Nu se regenereaza in 100 de ani ce s-a format in milioane, nu? Atunci cand se va intampla acest lucru, vom depinde in totalitate de energia regenerabila si la nivelul UE sunt impuse niste reguli foarte stricte in aceea ce priveste investitiile in energie verde. Exista standarde la care tarile trebuie sa ajunga, calendare si pasi de urmat.

Energia regenerabila inseamna scaderea poluarii si cu siguranta vom avea o planeta mult mai putin poluata in momentul in care proportiile se vor inversa, iar in reteaua nationala de electricitate va intra curent electric produs in proportie de peste 50% din aceste metode ecologice precum parcurile de eoliene si panouri fotovoltaice. Trebuie investit masiv in schimbarea directiei, caci altfel suntem pierduti. E bine totusi ca sunt semnale poizitive incepand de la stat si terminand cu omul de rand ce cauta sa fie independent din ce in ce mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.