Record la vanzarile de masini Hibride Toyota

Peste 7 milioane de autovehicule hibride a vandut Toyota in anul 2014. Un record absolut ce arata determinarea inginerilor Toyota de a ingriji mediul inconjurator. Vorbim aici despre politica Toyota Earth Charter, politica ce doreste reducerea consumului de carburant cu cel putin 25% prin tehnologii de genul hybrid plug in, masini electrice si pe hidrogen (FCV).

In intreaga lume se comercializeaza 27 de modele de autoturisme Toyota hibride si un model plug-in hibrid in peste 90 de tari din intreaga lume. Discutam aici despre o raspandire colosala a politicii ecologice Toyota si trebuie sa reamintim faptul ca pana la finalul anului 2015 vor fi introduse in productie in intreaga lume 15 noi modele.

Exista calcule foarte precise ce atesta faptul ca la nivel mondial, masinile hibride au redus noxele de CO2 cu peste 49 de mkilioane de tone. Din punct de vedere al combustibilului, s-a economisit carburant conventional pentru 18 milioane de kilometri. Cat inseamna 18 milioane de kilometri? Tineti cont doar de faptul ca un TIR face 1 milion de km in aproximativ 3 – 4 ani daca merge cam 1000 de km pe zi.

Pentru prima data in istoria auto, Toyota a lansat „Coaster Hybrid EV” in luna august 1997 si „Prius” –primul model hibrid de serie – in luna decembrie a aceluiasi an. De atunci, masinile hibrid Toyota au primit un sprijin extraordinar de la consumatorii din intreaga lume. In Europa, Prius a fost comercializat incepand cu anul 2000. In Romania primul model hibrid – Prius – a fost lansat in anul 2006, iar in 2010 Toyota Romania a lansat primul hibrid compact in segmentul C – Auris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.