Elevi ecologisti din Resita

Intre 15 martie si 15 aprilie se sarbatoreste “Luna Padurii”, luna in care peste tot prin tara se planteaza pomi. La scoala gimnaziala Nr. 7 din Resita a avut loc o actiune in acest sens. Elevii clasei a 3-a A alaturi de familii au plantat peste 70 de pomi fructiferi si arbusti ornamentali in parcul scolii.

„Scopul acestei actiuni este acela de a infrumuseta parcul scolar existent si de a-l transforma intr-un «laborator» natural, printr-o interventie neagresiva asupra mediului inconjurator. Parculetul nostru a fost gandit si compartimentat in doua sectoare. Unul cuprinde specii variate de pomi fructiferi, iar celalalt numai arbori si arbusti, astfel incat acest spatiu sa devina un loc propice pentru desfasurarea viitoarelor ore de cunoasterea mediului“, a declarat prof. inv. primar Cristina Ardeleanu

Aceasta actiune s-a numit “Un pom cu numele meu” pentru ca fiecare elev a plantat copacelul personal.

Este o actiune binevenita de educare prin care copiii invata importanta unei naturi verzi, unei naturi din care si ei fac parte. Cu cat avem grija de natura mai bine, cu atat ne va oferi un mediu mai curat si mai sanatos. Asteptam si in alte orase asemnea initiative, nu numai in Resita. Ideile bune merita sa circule la fel ca si propovaduirea faptelor bune, asa ca mai mult ca sigur vom mai scrie despre asemenea cazuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.