In Gorj se recicleaza

Colectarea selectiva a deseurilor este un capitol destul de sters in Romania. Educatia pe care copiii trebuie sa o primeasca este absenta cand vine vorba despre reciclare si despre mediul inconjurator. Din aceasta cauza, in judetul Gorj a fost semnat un parteneriat intre Garda de Mediu si Inspectoratul Scolar Gorj. Astfel, in scoli urmeaza o mica campanie de colectare selectiva, campanie ce are rolul de a educa pe cei mici.

Capmania se va desfasura pana pe data de 5 iunie cand se sarbatoreste Ziua Mondiala a Mediului Inconjurator. „Astazi, 12.03.2015, sarbatorim 12 ani de activitate a Garzii Nationale de Mediu, institutie unica de control in domeniul protectiei mediului in Romania. Cu ocazia acestei zile am incheiat cu Inspectoratul Scolar Judetean un acord de parteneriat pana pe 5 iunie, cand vom sarbatori Ziua Mondiala a Mediului. Acordul consta in educarea elevilor privind reciclarea deseurilor din scoli, practic este o campanie de reciclare si in acelasi timp incercam sa implementam inca de la varste fragede mecanismele economico-financiare in domeniul protectiei mediului, in sensul ca tot ceea ce se recicleaza se poate transforma in bani si ii pot folosi pentru gospodarirea unitatilor de invatamant”, a spus Gheorghe Sanda, directorul Garzii de Mediu Gorj

Cand aceasta campanie se va finaliza, scolile care au adunat cele mai mult deseuri vor fi premiate.

Din punctul meu de vedere, este o initiativa foarte buna a celor doua institutii. Numai prin educatie vom putea schimba lumea in care traim. E nevoie de timp si de bun simt. E nevoie de tineri care sa inteleaga faptul ca gunoiul se arunca la tomberon, nu pe strada. Si atunci cand se arunca la tomberon se arunca selectiv, ca asa e peste tot in lume. Bunele maniere si educatia se invata de acasa, insa e bine ca si scolile incep sa se implice cu asemenea demersuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.