Personalitate business

Fiecare antreprenor, atata atimp cat desfasoara o afacere in Romania, stie ca trebuie sa ofere niste servicii excelente, iar aceste servicii trebuie sa vina intr-o prezentare noua, unica, aproape revolutionara. S-au cam dus vremurile in care orice afacere deschisa pe teritoriul acestei tari avea succes. Odata cu venirea crizei economice in 2008 – 2009, lupta pentru clientii mai saraci si mai cumpartati a inceput sa devina o problema. Sa nu uitam faptul ca Romania nu a reusit sa se redreseze economic de atunci si ca rata somajului este in continua crestere. Luati drept exemplu orasul in care locuiesc eu: Drobeta Turnu Severin. S-a inchis luna aceasta ROMAG TERMO, singura uzina ce mai misca orasul. Avea vreo 2500 de angajati iar acestia s-au transformat in 2500 de someri. Salariile la combinatul de apa grea erau foarte mari, peste 3000 de lei pe luna, ceea ce era mult peste nivelul orasului de 800 de lei. Da, intreg orasul merge pe 800 de lei salariu minim pe economie. Asadar, lucrurile merg inspre mai rau cu toate ca am iesit din criza.

Cum poti totusi sa duci afacerea ta la nivelul urmator atata timp cat esti presat de lipsa de oameni cu bani? Ei bine, exista solutii pentru orice, incepand de la reducerea adaosului comercial si terminand cu modul de prezentare al produselor, investitii in publicitate de calitate.

Cine traieste in Romania, este constient ca magazinele adauga un adaos comercial cuprins intre 1 si 500%. A vazut treaba asta scrisa pe geamul unei pravalii. Cat de redus mintal sa fii sa afisezi 500% adaos comercial dar sa fii nevoit sa inchizi afacera din lipsa de clienti? E ridicol. Adaosul comercial trebuie sa fie in concordanta si cu puterea de cumparare. Eu stiu ca toti vrem sa ne pricposim peste noapte, insa nu intr-un oras mort precum Severinul.

Publicitatea este cea care te salveaza de cele mai multe ori. Atunci cand colaborezi cu o agentie de publicitate capabila sa iti ofere solutii inovative si inteligente, altfel te misti pe piata. Vezi aici detalii despre o astfel de agentie. Publicitatea are un efect cu atat mai mare cu cat este prezentata intr-un mod nou, frumos, ingenios. Mereu am apreciat oamenii care sunt capabili sa gandeasca outside the box dar si calitativ in acelasi timp. Acestea sunt solutii care-i fac pe oameni sa cheltuie sau sa apeleze la servicii. Ne confruntam cu o lipsa de calitate pe toate palierele economiei, asa ca oamenii cu siguranta vor sesiza plusul de calitate oferit chiar si printr-o simpla reclama luminoasa, panou publicitar, flyer sau orice altceva. Intotdeauna frumosul si unicul vor avea prioritate in lupta pentru clientela si nu sunt lucruri inventate. Exista intregi studii de piata care ateste aceste lucruri, asa ca, din punctul meu de vedere, niciodata nu trebuie sa pornim o afacere cu ideea de pricopseala, cu ideea de adaos imens si cu ideea de a investi zero lei in publicitate de calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.