Dunarea se curata

Elevii judetelor dunarene au participat astazi la o campanie de ecologizare. Nici mai mult nici mai putin de 3000 de copii au pus umarul la treaba si au au curatat luciul apei ajutati de ambarcatiuni speciale si de scafandrii. Echipa din Giurgiu este condusa de Lacramioara Sitaru, care afirma: „Actiunea de curatenie marcheaza Ziua Internationala a Apelor, de pe 22 martie. „Let’s do it, Danube!” va continua cu o ampla campanie de educare ecologica in scoli, prin intermediul trainingurilor interactive sustinute de echipele locale. Elevii vor invata ce inseamna un comportament responsabil fata de mediu si care sunt lucrurile pe care le pot face zi de zi pentru a proteja planeta si a reduce poluarea, primind in acelasi timp si informatii despre fluviul Dunarea, fauna si flora pe care acesta le gazduieste”.

Astfel, campania este la cea de-a doua editie si se bucura de un real succes atata timp cat 3000 de elevi s-au strans si anul acesta pe data de 21 martie pentru a “ecologiza ” fluviul Dunarea. Acest proiect spera in acelasi timp sa traga si un semnal de alarma pentru a stopa efectele poluarii cu diverse gunoaie pe care oamenii le arunca fara sa se gandeasca la mediul inconjurator.

Romanii sunt prost crescuti iar poluare exista din cauza faptului ca nici legea nu se aplica asa cum trebuie. Nu exista frica pentru actiuni ilegale desfasurate in spatiu public. Poate cand legea o sa se aplice uniform si corect in aceasta tara, o sa avem si noi parte de un mediu inconjurator mai putin poluat, in care ne va fi drag sa pasim la fiecare sfarsit de saptamana. Mediul inconjurator trebuie protejat si absolut toata lumea trebuie sa il respecte, altfel, ecosistemele vor muri incet incet, tragand dupa ele fauna, flora si bineinteles viata in sine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.