Ecologizare la Sinaia intre 23 martie si 10 aprilie

Verde Crud se numeste campania de ecologizare ce va avea loc la Sinaia intre 23 martie si 10 aprilie anul acesta, aflandu-se deja la cea de-a 9-a editie. Editia de anul acesta nu aduce nimic nou, aceleasi obiective deja cunoscute sunt. Strazile vor fi curatate, se vor realiza actiuni de ecologizare pe coaste si pe vaile raurilor si izvoarelor, actiuni de constientizare a populatiei privind importanta protejarii mediului si a colectarii selective in contextul participarii orasului Sinaia la competitia Orasul Reciclarii, dar si mobilizarea si implicarea populatiei prin actiuni de voluntariat.

Verde Crud este campania de ecologizare din fiecare inceput de primavara ce are ca scop curatarea de gunoaie a orasului dar si a imprejurimilor, a naturii. Primarul Vlad Oprea sper ca, ajutat de cetatenii sai, sa reusasca sa faca impreuna un oras mai curat ca niciodata. Campania se va desfasura in doua etape, prima intre 23 martie si 6 aprilie iar cea de-a doua intre 7 si 10 aprilie.

In prima etapa, respectiv 23 martie – 6 aprilie, se vor colecta deseuri biodegradabile de la cetateni sub forma de frunze si crengi, se vor curata trotuarele si rigolele iar in cea de-a doua etapa 7 – 10 arpilie, se vor efecuta controale si se vor remedia remedia restantele din prima etapa.

Fiind inscris in campania Orasul Reciclarii, pe toata durata acestei campanii in oras locuitorii vor fi informati in legatura cu colectarea selectiva. Voluntarii inscrisi in campania Verde Crud se vor deplasa in albiile raurilor si in special a zonelor afectate de deseuri si vor face curat.

Este o initiativa care merita laudata, toate initiativele de ecologizare ar trebui laudate, caci planeta este locul in care trebuie sa ne ducem traiul. O planeta murdara inseamna o viata murdara si pentru noi si cred ca nimanui nu ii place sa traiasca in mizerie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.