Concurs de reciclare la Rovinari

Elevii Colegiului Gheorghe Tatarescu din Rovinari vor organiza pe data de 8 aprilie anul acesta un concurs judetean in cadrul caruia vor fi create diverse obiecte folosind materiale recuperate din reciclari. Acest concurs se numeste “Uimeste-ma” iar scopul acestuia se rezuma atat la dezvoltarea imaginatiei elevilor acestui liceu dar si protectia mediului. Se doreste propovaduirea ideii conform careia reciclarea reduce cantitatea de deseuri prin refolosire. De asemenea, conducerea unitatii scolare doreste ca tinerii sa constientizeze importanta actiunilor proprii de interventie asupra mediului. Tinerii se pot inscrie la concurs pana in data de 3 aprilie, iar termenul limita de depunere a obiectelor este 6 aprilie.

Ar trebui sa vedem mai des asemenea initiative, imaginatia celor mici este foarte importanta si trebuie stimulata in moduri cat mai diverse. Traim intr-o lume care din pacate stirbeste din imaginatia celor mici. Calculatorul, tableta si internetul ii scutesc pe cei mici de la a-si imagina solutii sau rezolvari si de-asta spun ca aceste concursuri sunt foarte bune. Trebuie sa invatam sa fim si in rand cu lumea, recicland, educant pe tema reciclarii. Trebuie sa invatam sa avem grija de mediul inconjurator intrucat in acest mediu vom trai si noi mai tarziu. Cum il prezervam asa il vom avea.

Educatia ecologica in licee si scoli este ceva extraordinar de bun. Trebuie sa invatam copiii ce inseamna sa traiasca sanatos intr-un mediu putin poluat. Cred ca putem observa cu totii cat de mult s-a subrezit sanatatea la nivvel mondial din pricina poluarii, asa ca nu se pune problema in ceea ce priveste utilitatea acestor concursuri si teme speciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.