Eroziune complicata la Ciocanesti

Ne referim bineinteles la eroziunea malurilor Dunarii din dreptul localitatii Ciocanesti. In zona digului Dunare km 393+400 sunt probleme foarte mari cu eroziunea malului. Primarul Pavel Petre afirma faptul ca este vorba despre aproximativ 35 de metri liniari, distanta care a scazut considerabil fata de anul 1991 cand era vorba despre 300 de metri. Odata cu venirea primaverii si cu cresterea debitului Dunarii, situatia se poate agrava in cazul in care nu se vor lua masuri urgente. Aceste masuri urgente stau in plantarea de puieti de salcie sau alte metode specifice.

Guvernul in schimb spune ca nu are fonduri pentru acest proiect. Scurt si la obiect. Din pacate judetul Calarasi este lasat in plata Domnului chiar daca o rupere de diguri s-ar solda cu mari pagube economice in jur.

Sincer sa fiu nici nu as fi asteptat o alta solutie din partea unui guvern nepasator, care imparte finantele numai acolo unde exista si un interes secund ori particular. Alesii pe care i-am trimis prin votul nostru ne intorc spatele si de data aceasta si din pricina nepasarii lor, mii de oameni pot avea de suferit. In momemte ca acestea, nu ar trebui sa mai existe interese secundare. Discutam despre un dezastru natural ce sta sa apara din moment in moment. Din pacate, nu exista unitate si bun simt astfel incat problemele cetatenilor de rand sa fie rezolvate.

Asteptam probabil ca eroziunile sa continue si sa apara ceva probleme serioase in zona, astfel incat televiziunile sa viuasca de Breaking News vreo 2 zile. Atunci cu siguranta alesii nostri se vor indupleca sa trimita niste fonduri in zona pentru a repara stricaciunile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.