Banatul Montan si ambasadorii naturii

Un nou proiect in educatie are sa fie lansat de WWF – organizatia internationala de mediu World Wide Fund, cu privire la conservarea zonelor salbatice din Carpatii de Sud-Vest. Proiectul se va numi “Tineri activi pentru protejarea naturii salbatice din Carpati” si se va derula in cateva licee din orase precum Anina, Resita, Orsova, Baile Herculane si Lupeni.

Au fost alese aceste 5 orase deoarece sunt situate in vecinatatea a 5 mari rezervatii cheie din zona. Astfel, 200 de liceeni dar si profesori vor lucra intens, activ la protejarea zonelor salbatice prin intermediul acestui proiect. Se urmareste dezvoltarea unui manual despre natura salbatica, oferit gratuit liceelor ca auxiliar didactic si sprijin in organizarea de activitati cu elevii, organizarea unor tabere de aventura in natura si desfasurarea, in luna octombrie a acestui an, a evenimentului „Academia pentru natura salbatica”, o sesiune de formare pentru elevi si profesori pe tema naturii salbatice si a cetateniei active.

Mai mult, se doreste infiintarea unui club destinat protejarii naturii salbatice in fiecare liceu participant la acest proiect. Elevii vor fii motivati sa se inscrie in club prin excursii in zone naturale promise in fiecare liceu in parte. Astfel, elevii vor incepe sa lucreze cu WWF in perioada 6 – 10 aprilie.

Ambasadorii naturii vor fi copiii, insa titlul aduce dupa sine si responsabilitate. Este foarte important sa avem grija de mediul inconjurator deoarece orasele sunt in continua expansiune, populatia pe glob in plina crestere si din aceasta cauza riscam sa distrugem si sa calcam in picioare salbaticia. Avem nevoie si de salbaticie si de parcuri nationale si de rezervatii naturale si ca sa ne putem bucura de ele, trebuie in primul rand sa le ingrijim.

One thought on “Banatul Montan si ambasadorii naturii

  1. Observ ca proiectul depaseste limitele Banatului, fiind inclus si Lupeniul. Sugestia mea ar fi ca tinerii sa mearga sa vada valea salbatica a Raului Alb din Retezat/Tara Hategului (tot in sudul judetului Hunedoara), pana cand aceasta mai exista. Cred ca a vedea aceasta vale de vis, aflata sub sabia lui Damocles, ar constitui o motivare puternica pentru implicare impotriva proiectelor destructive. Mai multe aici:
    http://www.thepetitionsite.com/936/056/545/help-saving-the-last-undisturbed-river-in-romanian-carpathians/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.