Judetul Ialomita are 6 arii protejate de interes european

Agentia Judeteana pentru Protectia Mediului Ialomita a scos la iveala o statistica conform careia, la nivelul intregului judet s-ar afla un total de 25 de arii protejate, din care 6 de importanta comunitara si 7 nationala. Mai mult, din cele 25 de arii naturale protejate, 12 sunt atribuite in custodie, una in administrare iar alte 12 au fost lasate in grija autoritatilor de mediu.

6 arii naturale de interes comunitar au o frumusete aparte indiferent de sezon. In aceste zone gasim lacuri, mlastini, paduri dese, flora si fauna din cele mai diversificate. Astfel, zonele protejate de Europa sunt: Bretestii de Sus-Gura Ialomitei, Cimpia Gherghitei, Grindu-Valea Macrisului, Kogalniceanu-Gura Ialomitei, Saraturile de la Gura Ialomitei-Mihai Bravu si Bordusani-Borcea.

Sezonul agricol este cel mai mare dusman al acestor 6 arii naturale protejate de europeni deoarece perturba intr-un mod foarte agresiv linistea in zona. Din aceasta pricina, exista probleme cu fauna aflata pe cale de disparitie de care bineinteles, nu ii pasa nimanui. Cei care desfasoara activitati agricole in zona vor desfasura si in continuare iar ariile protejate vor ajunge in scurt timp niste arii fara nici o importanta. Atata timp cat se distruge ecosistemul, nimeni nu se mai poate face apoi.

E bine sa mai tinem cont cate o data si de vecini, de ariile din jur si sa incercam pe cat posibil sa nu perturbam absolut nimic cu activitatile noastre. Avem nevoie de fauna, de flora si de arii protejate pe care sa le vizitam din cand in cand pentru frumusetea lor. Deocamdata, de bine de rau inca mai avem ce vizita, inca nu ne confruntam cu probleme ecologice masive, insa daca se va continua ina cest mod, cu siguranta in urmatorii 10 sau poate 15 ani se vor ivi asemenea necazuri pe care nu cred ca si le doreste nimeni. Cu totii ne dorim un mediu inconjurator cat mai curat si cat mai verde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.