Am putea sa devenim o tara in care agricultura ecologica sa fie recunoscuta la nivel mondial. Daca mierea de salcam si-a gasit renumele international la noi in tara, cu siguranta putem excela si pe alte paliere. E putin pacat sa vezi ca o tara precum Romania, numita pe vremea lui Ceausescu “Granarul Europei” a ajuns in ziua de azi fara agricultura. Tinerii au plecat de la sate inspre orase pentru a-si face un viitor. Ce sa insemne asta? Ca nu le-a placut munca sau ca au preferat sa lase lumea limitata a satului pentru a-si indeplini visele? Nimeni nu stie exact, insa culmea este ca in ziua de azi nimeni nu mai face agricultura in Romania in adevartul sens al cuvantului.
Agricultura ecologica este la mare cautare international, caci dincolo de granitele tarii noastre se afla niste oameni care au bani si care se gandesc la sanatatea lor. Prefera sa cumpere mult mai scump niste legume sau o bucata de carne fara conservanti, fara E-uri, fara substante toxice in compozitie de cat sa se imbolnaveasca incet dar sigur din pricina produselor pline de chimicale. Acuma, sa fim seriosi, nu poti avea grau ieftin daca nu trisezi putin. Pesticide si chimicale la greu, graul se face mare si mult. Cu fermierii la fel: animale indopate cu nutreturi pline cu chimicale pentru a reusi sa iasa bine pe kilogram.
Ei bine, am putea sa devenim o tara de agricultori si de fermieri ecologici daca oamenii s-ar uni in asociatii cum au facut in strainatate. Aveti impresia ca Germania a fost dintotdeauna o tara prospera? Nu, insa oamenii si-au vazut interesele si s-au aliat pentru a face front comun bunastarii. In Romania stiu ca e imposibil atata timp cat avem o mentalitate de “sa-i moara capra vecinului”.