Schimbarile climatice ameninta planeta

Romania ultimilor ani se confrunta cu probleme din ce in ce mai mari atunci cand vine vorba despre fenomene extreme. Daca in trecut anotimpurile erau destul de bine definite si clare, astazi nu mai avem parte de aceeasi natura. Probabil am observat cu totii ce se intampla an de an in zona Baraganului si a Moldovei: zapezi cat casa si inundatii peste inundatii. Practic, cele doua fenomene extreme se leaga unul de celalalt si era de asteptat ca zapada sa se transforme candva in apa, cauzatoare de inundatii.

Lasand la o parte aceste fenomene extreme speccifice intr-un fel unui anotimp, sa discutam putin despre fenomenele extreme ciudate, precum vantul care bate continuu de vreo saptamana sau de ploile care nu voiau sa se mai opreasca in urma cu cateva luni. Ar mai fi diferentele de temperatura destul de mari atat iarna cat si vara. Trecerile de la o extrema la alta ne afecteaza sanatatea si sistemul imunitar destul de serios fara sa ne dam seama.

Aceste schimbari climatice ameninta planeta si sunt un semnal de alarma destul de important ca ceva nu facem bine. Nu are cum sa se schimbe clima in asemenea hal fara ca noi sa fi fost absolut cuminti. Aceste schimbari sunt rezultatele unei poluari peste masura datorata industriei dar si autoturismelor. Nu trebuie sa neglijam autoturismele care se inmultesc pe zi ce trece, la fel ca si oamenii. Planeta o sa reziste pana la un punct daca o tot chinuim in continuu. Trebuie sa fim realisti si sa incetam treptat la poluare, sa ii punem punct, caci altfel, riscam sa dereglam iremediabil o intreaga planeta care ne-a fost practic oferta gratis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.