Statul Panama inaugureaza centrala fotovoltaica Enel Green Power

Centrala fotovoltaica se numeste scurt Chiriqui si a fost conectata la retea dupa cei de la Enel Green Power au finalizat lucrarile. Este prima centrala fotovoltaica din Panama si este situata la apriximativ 400 de km de vestul orasului Panama, la 90 km de Fortuna, hidrocentrala apartinand tot de Enel Green Power.

Care este capacitatea maxima a acestei centrale?

Capacitatea maxima a centralei fotovoltaice Chiriqui este de 12 MW si poate genera pe an in jur de 19GWh, energie VERDE, nepoluanta, capabila sa alimenteze peste 16.000 de gospodariilocale. Aceasta energie va fii achizitionata in prima faza de hidrocentrala Fortuna. Prin aceasta centrala fotovoltaica, se va garanta securitatea aprovizionarii cu energie electrica dar si echilibrarea preturilor de pe piata.

Cate module fotovoltaice va cuprinde centrala Chiriqui?

Centrala fotovoltaica Chiriqui va cuprinde nici mai mult nici mai putin de 39.640 de module fotovoltaice imprastiate pe o suprafata de 23.000 de hectare. Aceste module vor crea o energie adaugata la cei 300MW scosi din hidrocentrala Fortuna., hidrocentrala ce genereaza peste 1TWh deja.

Enel Green Power este compania grupului Enel. Compania are o capacitate instalata de peste 9.600 MW, care provine dintr-un mix de surse precum vant, soare, apa, geotermale si biomasa. In prezent, EGP detine aproximativ 740 de centrale operationale in 15 tari.

Asteptam si in Romania aceste proiecte, tara in care monopolul pare sa fie litera de lege atunci cand sicutam despre optiunea intre furnizorii de energie electrica. Speram ca in viitorul apropiat vom avea optiunea de a alege furnizorul de energie electrica la fel cum putem alege furnizorul de internet. Cu siguranta odata cu dezvoltarea energiilor regenerabile si pe la noi vom avea optiunile pe care le asteptam de multa vreme. Daca statul Panama poate, noi de ce nu am putea? E doar o intrebare a care as vrea sa raspunda conducatorii acestei tari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.