1300 de pasari moarte pe o plaja din Chile

Tragedie ecologica de mari proportii pe o plaja din Chile, unde au fost gasite maorte peste 1300 de pasari. Acestea apartin familiei Procellariidae si au murit inecate dupa ce s-au agatat intr-o plasa de pescuit, anunta AFP drept concluzie. De asemenea, se ia in calcul si gripa aviara pentru decimarea intregului stol.

Aceste pasari au fost descoperite duminica pe plaja Lenga, la 550 km de Santiago de Chile. Zona este locuita de doar cateva sute de locuitori ce traiesc in principal din pescuit si turism. Mostre au fost trimise ulterior pentru determinarea exacta a mortii misterioase, desi in urma cu 5 ani, cateva sute de pasari au fost gasite moarte in acelasi loc, concluzia de atunci fiind plasele pescarilor.

Asteptam cu interes concluzia acestei acnhete, desi 90% este vorba despre plasele pescaresti, autoritatile locale vor elibera rezultatul anchetei pubicului printr-un comunicat de presa in cursul saptamanii ce vine, comunicat pe care il asteptam si noi.

Pacat de aceste pasari, pacat ca din cand in cand se mai intampla asemenea tragedii, insa nu suntem Dumnezei sa le putem preveni pe toate. Tot ce putem face este sa incercam sa fim putin mai atenti, mai ales atunci cand stim ca a existat si precedent. Sa speram ca nu s eva mai repeta aceasta problema in Chile sau daca se va repeta, cei care se fac vinovati sa fie si trasi la raspundere…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.