S-a dat startul la stropit

Vara aceasta a inceput cu o invazie genrala de omizi. Cei care vor sa salveze pomii si micile culturi de pe langa casa, sa faca bine sa inceapa sa stropeasca cat pot de mult. Lupta cu daunatorii a fost intotdeauna acerba, rodele ies din pamant destul de greu din cauza vremii ciudate, daca mai lasi si omizile sa isi faca de cap, e clar ca se alege praful de tot ce inseamna recolta.

Buruienile trebuie starpite si ele, ma uit la mine la serviciu unde oricat erbicid as turna in pamant, peste fix o luna din nou rasare cate ceva. Cred ca se cheltuie undeva la 2-300 de lei pe an cu erbicidul caci alta varianta nu exista. Am tot cosit iarba si am stropit-o, fara succes insa.

Pentru stropit, am cumparat o pompa manuala de pe o-mac.ro. Am zis sa cumpar una mai de calitate pentru ca sunt patit cu chinezariile. Am cumparat anul trecut o pompa pentru stropit din piata si m-a tinut fix 10 litri cat incap in ea, dupa ce s-a golit, nu a mai vrut sa functioneze deloc. Cea cumparata de pe net nici nu se compara cu cea din piata, calitatea se vede de la o posta si functionarea este mult superioara. Bineinteles, aceste pompe manuale sunt ideale numai pentru gradini si culturi mici, nu va imaginati ca puteti face agricultura in toata regula cu ele.

Trebuie sa avem grija de munca noastra pentru ca dupa cum spuneam, roadele pamantului necesita multa sudoare si agitatie. Nimic nu se face fara chin, asa ca stropitul trebuie sa fie o activitate prioritara pentru noi. Cei care au crescut la tara inteleg mult mai bine acest fenomen, acolo se munceste la camp destul de serios iar oamenii ia daunatorii ca atare, incearca sa ii tina la distanta cat mai bine, altfel munca lor va fii in zadar.

Imi aduc aminte ca si in urma cu vreo 15 ani a fost o invazie groaznica de omizi, in urma careia sute de livezi au fost nenorocite, nu cred ca a scapat frunza nemancata de acestea. A fost jale mare si in orase si la tara. Plangeau toti, si oamenii din oras dupa ale lor gradini, si oamenii de la tara dupa ale lor plantatii si campuri muncite. E bine sa fim pregatiti, sa putem scapa de daunatori rapid si fara batai de cap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.