Are cautare agricultura ECO in Romania?

Agricultura ecologica incepe sa capete proportii din ce in ce mai insemnate in statele membre UE pentru ca plantele obtinute sunt crescute cat mai natural, fara chimcale si agenti toxici. Problema secolului in care traim sau mai bine zis boala secolului 21 este cancerul. Acest cancer reprezinta niste celule stricate in organism care nu se mai pot reface si de cele mai multe ori se declansaza din pricina chimicalelor cu care indopam organismul. Acesta nu le poate procesa si se produce aceasta defectiune.

Agricultura ecologica inseamna in primul rand sanatate si din pacate, in Romania nu orea are cautare din doua mari motive: 1. Pretul si 2. Informarea cetateanului de rand sau a consumatorului. Cei care sunt constienti de problema chimicalelor si a pesticidelor nu au bani sa cumpere produse ECO, iar cei care au bani nu cumpara din pricina faptului ca nu sunt constienti de raul ce si-l pot aduce in cazul fructelor si legumelor ieftine consumate. Daca oamenii nu constinetizeaza pericolul e destul de dificil sa vinzi un produs ce te fereste de acesta.

Cu toate acestea, constatam un trend ascendent in ceea ce priveste exportul de produse ecologice din Romania catre statele membre UE. Cel mai exportat produs este mierea, urmat apoi de cereale. Mierea romaneasca este la mare cautare in strainatate pentru ca este de calitate. Suntem una dintre putinele tari din lume care tin la traditia mierii, sau cel putin inca tinem.

Nu stiu cat succes o sa aiba agricultura ecologica in Romania, insa pe viitor, odata cu schimbarea mentalitatii colective, e posibil sa vedem schimbari si de perspectiva. Cand oamenii or sa inteleaga faptul ca sanatatea trebuie pusa intotdeauna pe primul plan, cu siguranta vom avea parte de o tara noua, una in care oamenii gandesc in mod corect si rational.

One thought on “Are cautare agricultura ECO in Romania?

  1. si fructele de padure exportate.

    Produsele bio sunt cautate in Ro, juma din romani stau la tara si au acces la produse de caliatte, chiar daca nu au eticheta bio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.