Tot mai multi oameni recurg la panourile solare pentru a asigura necesarul de apa calda atat vara cat si iarna. Intr-o tara precum Romania, soarele sta pe cer destul de multa vreme, fara sa fim conditionatide o clima tipica Angliei de exemplu. Ca sa ne intelegem, exista doua tiputi de panouri solare: cele pentru producerea energiei electrice despre care nu vom discuta astazi si cele pentru incalzirea apei.
Cei care s-au saturat de boilere si consumuri astronomice la energie electrica, pot sa opteze pentru aceste panouri solare folosite pentru incalzirea apei. Costul de achizitie este intr-adevar putin mai mare , insa pe termen lung recuperezi investitia fara probleme. Am constata faptul ca intr-o casa cu 4 oameni, cea mai multa risipa de energie se duce pe incalzirea apei.
Poate ca ati observat pe acoperisurile caselor acele butoate longitudinale prinse cu ceva cadru metalic. Aceea este solutia prin care reusesti sa economisesti bani seriosi atunci cand vine vorba de incalzirea apei. Cel mai important aspect se leaga de faptul ca aceste solutii alternative de incalzirea apei sunt incluse in programul guvernamental Casa Verde.
Incalzirea apei nu ar trebui sa mai fie o problema pentru nimeni in ziua de azi, insa din pricina traiului destul de prost din Romania, foarte multa lume se confrunta cu dificultati atunci cand vine vorba despre solutii de incalzire alternativa. Sunt ceva costuri insa si statul incepe sa iasa in ajutorul cetateanului de rand si sa il ajute cu diverse proiecte.
Interesul nostru trebuie sa fie acela de a reduce cheltuielile pe termen lung, chiar daca pe moment stam destul de prost cu capitalul pentru investitii. In Romania nimeni nu se gandeste la mediul inconjurator, ecologie si alte minuni, insa toti sunt atrasi de preturile mici si cuvantul gratis. Este si aceasta o metoda de a ecologiza o mnetalitate, nu?