O tara mai curata se naste din bun simt

Romania este o tara murdara, murdara fizic dar si psihic. Psihicul tarii se refera la mentalitate, una comunista ce inca se asteapta a fii schimbata. E posibil sa nu reusim niciodata sa devenim occidentali, e posibil sa devenim chiar intr-un an sau doi, cine stie?

Ma gandeam strict la mizeria de pe strada. Lumea arunca orice, de la saci cu gunoi in mijlocul strazii pana la chistoace, flegme, sticle goale, pachete detigari goale si asa mai departe. Culmea este ca discutam despre educatie, nu municipalitatea este de vina. Exista cosuri de gunoi aproape la fiecare colt de strada, unele din ele au chiar si scrumiera, insa degeaba.

Daca te uiti pe la borduri, o sa vezi praful cum sta de o palma acolo, fara sa fie deranjat de nimeni. Sta pur si simplu si asteapta. Ce asteapta? Nimeni nu stie… Probabil echipa de la Brantner sa il ridice. Cine stie de cand sta praful acolo daca s-a adunat de-o palma? Intereseaza pe cineva? Normal ca nu… Timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim.

Foarte multi se intreaba de ce nu exista grija pentru mediul inconjurator? De ce atunci cand mergem la iarba verde nu avem loc sa punem paturica din cauza gunoaielor. Trebuie sa adunam jumatate de ora gunoaiele unor nesimtiti ce s-au bucurat de aceeasi iarba verde cateva zile mai inainte. Nu exista grija pentru natura sau pentru curatenie pentru ca suntem niste nesimtiti, nu avem bun simt.

Daca ar exista bunul simt, am fii o tara precum Olanda sau Austria, curata, o tara in care iti face placere sa te plimbi si sa deschizi o afacere. In Romania in schimb, vezi numai nesimtire crasa, in stare pura. De vina e tot societatea, incapabila sa educe si sa traga la raspundere pe cei care gresesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.