Piata E-urilor

Ce sunt E-urile? E-urile sunt niste substante chimice adaugate in alimente pentru a le prelungi termenul de garantie sau pentru a le adauga arome. Aceste E-uri sunt cancerigene si dauneaza destul de mult sanatatii noastastre. Totul se rezuma la constiinta si la faptul ca pe rafturile magazinelor nu gasesti produse ecologice, sau daca gasesti, sunt inghesuite toate pe un raft de 2 pe 2, greu de gasit si greu de accesat.

Romanii consuma mult si prost, din pacate alimentatia nesanatoasa este la putere in aceasta tara si suntem departe de ecologia alimentelor. Ecologie nu inseamna numai mediu inconjurator, se refera si la plante. Le mai numim Bio in cazul in care Eco starneste cumva confuzii.

Daca te duci la un hipermarket local si te uiti pe etichetele alimentelor, pe absolut toate o sa apara la ingrediente, trecte E-urile, chimicalele nocive. E destul de dificil dupa cum spuneam, sa obtii niste alimente cat mai sanatoase, chiar daca discutam doar de fructe si legume. Chiar si in piata de fructe si legume exista marfa multa din import, din sere, fara gust dar pline de chimicale. Cum va explicati faptul ca rosiile tin saptamani intregi si nu se strica? Ganditi-va la transport, timpul cat sta in depozit si asa mai departe.

Cred ca ar trebui sa invatam si noi sa traim putin mai Eco sau Bio, cum vreti sa o numiti. Sanatatea este cea mai importanta si nu cred ca este vreo afacere sa stai bolnav prin spitale sau mai rau, sa te imbolnavesti de vreo boala fara leac. Piata E-urilor are mare desfacere in Romania, din pacate, unde oamenii nu sunt constienti de pericolele care ii pasc din pricina alimentatiei nesanatoase. E-urile ar trebui interzise din alimentatie, dar hey… E o lume libera totusi, nu? Fiecare e responsabil pentru actiunile sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.