Poluare, praf sau tarana?

Am fost in Germania in urma cu ceva ani si am ramas putin surprins de gradul de civilizatie. Nu vezi ca la noi mizerie si nesimtiti care scuipa pe strada. Am ramas putin indragostit de acele locuri, as fi vrut sa iau o bucatica de civilizatie si sa o aduc in Romania, coltul meu de lume. Imposibil asa ceva. Peste vreo suta de ani cred ca vom ajunge si noi precum ei, civilizati? Eu unul nu cred pentru ca cetateanul roman nu stie de lege, nu are frica, este nesimtit si nepasator cu natura inconjuratoare.

Daca la nemti mergi pe strada fara sa te murdaresti, la noi te faci ca porcul daca indraznesti sa pornesti agale la pas vreo 2 km sa zicem… Tone de praf cate sunt pe strazile noastre nu mai sunt nicaieri in lume, poate doar prin tarile de lumea a 3-a. E drept, nici noi nu suntem departe de ele.

Tarana face parte din decor, o poti lua cu pumnul de langa bordura, de pe trotuare. Atata neglijenta pentru mediul inconjurator cata exista in Romania nu am vazut nicaieri. Chiar nimeni sa nu vada tarana ce poate fii luata cu lopata de langa borduri? Evident ca toata lumea o vede, inca nimeni nu se incumeta sa faca ceva. Suntem tara in care oamenii arunca gunoiul pe strada chiar daca cosul este la 2 pasi de ei. Suntem tara in care oamenii isi scuipa mucii pe caldaram fara sa se teama de nimeni, tara in care cei care stau la case dau drumul cateilor pe strada in fiecare seara ca sa nu le mai umple curtea cu rahat, se umplu in schimb trotuarele de rahat de caine. Totul tine de bun simt si daca o sa urmariti cu atentie imprejurimile, o sa vedeti ca bunul simt nu mai exista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.