Oficial: Poiana Narciselor – arie protejata

Inevitabilul s-a intamplat, chiar daca o spunem intr-o maniera deloc obisnuita: Poiana Narciselor a devenit in sfarsit arie protejata prin lege. Din aceasta cauza, municipalitatile vor avea o grija in plus si vor trebui sa faca fata si acestei noi provocari.

Ce spune primarul Florin Carciumaru

Primarul afirma faptul ca in anul ce vine, zona va fii inchisa si accesul cetatenilor va fii limitat. Un gard serios va imprejmui Poiana Narciselor. „Am primit documentatia si putem spune ca aceasta zona este declarata arie protejata.Intentionam ca la anul sa inchidem perimetrul respectiv pentru a fi protejat impotriva animalelor, sa nu mai fie terenul pascut si bineinteles si impotriva celor care vin sa le distruga, sa le rupa si sa ia acasa cate un brat de flori”, a declarat Florin Carciumaru.

Duminica urmeaza Sarbatoarea Narciselor si primarul a cerut Politiei Locale sa supravegheze aceasta zona, sa se asigure de faptul ca intinderea sa fie plina cu flori. „In aceasta saptamana cei de la Politia Locala vor supraveghea zona 24 din 24 de ore pentru ca la Sarbatoarea Narciselor campul sa fie plin cu flori. Asa cum s-a procedat la Dragoieni, asa se va proceda si la serbarea campeneasca din Poiana Narciselor, nu se va percepe nici o taxa pentru comercianti”, a anuntat primarul.

Am vrea sa vedem mai multe asemenea initiative, mai multe arii protejate si curate pentru ca oricum sunt destul de putine la numar. Ideal ar fi sa avem primari in toata tara precum Florin Carciumaru, insa bineinteles, unii primari uita pentru ce au ajuns pe acele scaune inalte. Nu cred ca oamenii isi doresc munti de gunoaie pe strazi asa cum vezi la Turnu Severin, cu totii ne dorim o tara si un oras cat mai curat, cat mai ingrijit. Sa nu mai zicem de sanatate, care poate fii pusa pe butuci de un oras murdar.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.