Poluarea raului Bac (MD)

Cand vine vara , poluarea incepe sa isi intinda tentaculele pe toate plaierele, fie ca discutam despre aer, apa sau sol. Acest lucru este cel mai evident in orasul Chisinau. Astfel, in acest oras, spalatiroole auto construite ilegal au impanzit malurile lacului Bac. Toata mizeria de pe masini se scurge acum in acest rau, poluandu-l pana la refuz.

Din pacate, oamenii nu tin cont de mediu, nu tin cont de autoritati si continua sa spele masinile in aceste spaltorii. Caldari au fost puse pe marginea raului pentru ca oamenii sa poata intelege ca acolo se spala masini. Evident, nu au cum sa isi faca reclama in alt mod daca functioneaza ilegal.

Cat costa sa speli masina in aceste spalatorii ielgale? 50 de lei moldovenesti… Cam atata costa poluarea raului Bac. E destul de putin daca stai sa te gandesti ca intr-o spalatorie legala, aceleasi servicii se platesc cu cel putin 130 de lei.

Cum se desfasoara spalarea masinii cu caldarea?

Ei bine, o echipa compusa din femei, incaltate cu cizme de cauciuc asteapta clientul cu caldarile pline de apa… In cazul in care acestea se golesc, se aduc altele de la rau.

Politia nu e in stare sa potoleasca fenomenul iar micii ilegalisti spun ca pana in orele 9:00 e bine sa se vina la spalat, dupa incep controalele. Culmea, daca politia prinde in fapt asemenea lucru, amendat este soferul masinii care duce masina la spalat ina ceste locuri, nicidecum cel care o spala.

Lilian Munteanu, seful Directiei Agentie Ecologica Chisinau: „Noi intocmim cate trei procese verbale pe zi la soferi, iar muncitorii care sunt persoane neidentificate nu pot fi trasi la raspundere. Mai mult ca atat, acestia au un comportament foarte urat fata de noi, aruncand cu apa sau cu alte lucruri. Politia este cea care asigura ordinea publica, noi ne-am dori ca acestia sa aiba un post permanent care ar ajuta la anihilarea acestor spalatorii”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.