Suspensii de carbune in raul Jiu

Ei, bine, cum era de asteptat, s-a lasat cu amenda uriasa pentru firma care se ocupa de iazurile de decantare din zona Prepartitiei Coroiesti. 35.000 de lei este sanctiunea aplicata de Apele Romane pentru poluarea Jiului cu suspensii de carbune. Compania se numeste LCC Compania Carbunelui SRL Resita si bineinteles ca incearca sa scape de amenda…

Aceasta firma se ocupa cu extragerea si valorificarea slamului din iazurile Prepartitiei cand au fost prinsi de inspectorii de la Administratia Bazinala de Apa Jiu Craiova – sucursala bazinala a Administratiei Nationale “Apele Romane” in plin fapt. Cel mai grav este faptul ca unda de poluare a ajuns pana in apropiere de orasul Targu Jiu.

Aceasta firma este supravegheata de multa vreme de catre inspectorii de la Apele Romane „Pana in momentul cand am aplicat aceasta sanctiune am mai avut probleme cu ei, dar mereu spuneau ca nu este vina lor, ca poluarea vine din amonte, de la Preparatie. Am fost obligati sa-i monitorizam atent”, a declarat Sorin Corici, directorul Sistemului Hidrotehnic Independent Petrosani, unitate aflata in subordinea Administratiei Bazinale de Apa Jiu- Craiova.

In momentul in care au fost prinsi in fapt, acestia au dat vina pe precipitatiile abundente, insa de data aceasta nu au mai scapat de amenda. „Conform autorizatiei emise de noi, trebuie sa lucreze in circuit inchis, dar in realitate nu era tocmai asa. Cand aveau foarte multa apa in iazurile de decantare, in urma precipitaiilor de exemplu, evacuau apa in parau”,a explicat Sorin Corici.

Evident, nu este prima oara cand aceasta firma este amendata pentru poluarea Jiului… 35.000 de lei e nimic fata de amenda primita de la Garda de Mediu in 2012, cand suma a fost de 100.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.