Papagali Cacadu indesati in sticle de plastic de traficanti

Politia de frontiera indoneziana a facut o descoperire monstruoasa. Agentii au eliberat nici mai mult nici mai putin de 24 de papagali Cacadu din sticle de plastic. Traficantii au indesat bietele pasari in acele recipiente pentru a le putea scoate din tara.

Nebunia s-a intamplat la vama indoneziana Surabaya iar papagalii urmau sa fie vanduti pe piata neagra. Papagalul Cacadu este protejat prin lege, caci in libertate nu mai traiesc de cat aproximativ 7000 de exemplare, numarul lor fiind in continua scadere atat din motive naturale cat si din pricina traficantilor. Defrisarile masive au reusit sa puna capac in mare masura habitatului lor.

Statisticile arata totusi destul de ciudat, peste 10.000 de papagali ocrotiti de lege sunt trecuti anual prin vamile indoneziane, iar aproape jumatate din exemplare nu reusesc sa treca granita vii din pricina conditiilor absurde prin care traficantii mascheaza pasarile… Ca si cele din cazul de astazi, in sticle din plastic.

Pacat ca se intampla asemenea evenimente, pacat ca autoritatile din Indonezia nu reusesc sa stapaneasca bracojanul in acea zona. Indonezia este o tara cu o diversitate in ceea ce priveste fauna si flora iesita din comun. Cu toate acestea, nu reusesc sa profite de acest lucru, si, iata, cu atatea specii pe cale de disparitie, braconierii gasesc solutii din cele mai inventive si crude pentru a scoate pasarile din tara.

Probabil in momentul in care or sa existe legi foarte dure in acest sens, lucrurile or sa reintre in normal. Au si ei problema cu defrisarile ilegale asa cum avem si noi. Probabil, daca in Romania ar exista fauna din Indonezia, cu siguranta ne-am confrunta cu aceeasi problema ca si ei. Braconierii sunt oameni ca si noi, iar mentalitatea noastra de a se face gogoasa de bani fara prea multa munca cu siguranta ar surade oricarui cetatean roman.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.