Zimbri la Armenis, in Caras Severin

Nici mai mult nici mai putin de 14 zimbrii au sosot vineri in Muntii Tarcu din jud. Caras-Severin. Acestia vor trece printr-o faza incipienta de adaptare inainte sa fie eliberati in salbaticie.

„Vorbim aici de refacerea naturii, de resalbaticire, de readucerea unor specii care au disparut din aceasta zona. Ideea este ca o natura sanatoasa, pe termen mediu si lung, va genera si o societate si o economie, sanatoase. Incercam, prin actiunea noastra, sa aratam comunitatilor locale si autoritatilor din Romania, ca refacerea naturii, salbaticia sunt valori de care avem nevoie. In momentul in care vom reusi sa dezvoltam si sa cream oportunitati pentru turism, operate de comunitatea locala si pentru comunitatea locala, in acel moment vor fi interesati sa protejeze tot ceea ce e in jurul lor, inclusiv zimbri si habitatul acestora, iar in acest fel sa se creeze un pol de atractie naturala, nu numai in Romania, dar si in toata Europa”, a declarat Csibi Magor, din partea WWF Romania.

Sambata, zimbri vor fi dusi in zona de aclimatizare urmand sa fie lasati complet liberi. Astfel, pana in anul 2019, urmeaza sa se creeze o populatie de 185 de zimbri in zona Carpatilor Meridionali, populatie care ar putea sa depasasca 500 de exemplare.

Primatul comunei Armenis, Petru Vela spune ca reintoarcerea zimbrilor in Carpati dupa peste 200 de ani de absenta, este un lucru extraordinar de important. „Pentru noi este un eveniment deosebit, aceasta, practic, a doua venire a zimbrilor, aici, la noi. Totodata, sunt bucuros ca au venit atatia oameni care au participat la acest eveniment, ceea ce inseamna ca actiunea e de interes”, a afirmat primarul.

Acesti zimbrii au fost adusi pentru a “vindeca” natura din jurul lor. Resalbaticirea poate fi creata dupa ce acum 1 an, 17 zimbri au fost adusi in aceiasi munti, Tarcu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.