Alunecarile de teren fac ravagii in judetul Valcea

Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare – ANIF Valcea a dat presei o realitate destul de tulbure referitoare la alunecarile de teren produse in judet in ultimele 3 luni. De exemplu, la Baile Olanesti pe strada Epuresti nr. 6 alunecarea de teren a distrus o portiune de drum de 30 de metri. Ion Baile Govora, in localitatea Gitejesti, alunecarile de tene au afectat atat gospodariile oamenilor, cat si drumul si terenurile agricole din jur. In Barbatesti, pe drumul comunal DC 149 A, nici mai mult nici mai putind e 100 de metri de drum au fost rasi de pe suprafata pamantului.

Au mai fost alunecari de teren in Berbesti, satul Valea Mare unde un drum local a fost afectat pe o lungime de 150 de metri. Din fericire, drumul nu era definitivat, aflandu-se chiar in constructie, in pregatire pentru asfaltare mai bine zis. In Danicei, DC 181 a fost afectata rigola malului drept, podul de oe Valea Granele si drumul in sine pe o portiune de 70 de metri liniari.

In Francesti, mai precis satul Bulutoaia, DJ 646 C, o alunecare de teren deja existenta a avansat destul de mult pe partea dreapta a carosabilului cu cel putin 15 – 20 cm pe partea dreapta a drumului. Lungimea afectata este de 40 de metri si circulatia a fost restrictionata in zona la un singur sens.

La Horezu, sat Ramesti, pe fondul excestuluid e umiditate alunecarea de teren de asemenea existenta a avansat destul de mult afectand drumul ce asigura legatura dintre satele Ramesti si Romanii de Sus. In Glabile pe DJ 677A la kilometrul 18+300 din pricina ploilor au aparut alunecari de teren, drumul a fost afectat pe o suprafata de 25 de metri. Circulatia se desfasoara pe un singur sens.

In Ghioroiu, sat Poenari, pe DJ 651A – un drum nemodernizat ce face legatura cu judetul Gorj exista o alunecare de teren pe o distanta de 200m in puncte multiple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.