Arestari masive in China pentru poluare

Cred ca numai in China se putea face asa ceva, adica ministrul Mediului din China, Chen Jining, a anuntat ca mii de persoane au fost arestate pentru ca au poluat mediul inconjurator. Ce inseamna asta din punct de vedere al statisticilor? Ei bine, 3400 de companii au fost inchise si 3700 de santiere oprite pentru incalcarea normelor ecologice.

In cazul in care nu stiati, in China s-a dat startul unui adevarat razboi contra poluarii, tara fiind considerata cel mai mare poluator la nivel mondial. Astfel, guvernul a acordat aproape 2 miliarde de doalri pentru a spori controlul poluarii si diminuarea efectelor nocive asupra sanatatii. S-a dat liber si la arestari, masuri drastice trebuie impuse pentru a stopa fenomenul odata pentru totdauna. Cei care polueaza vor plati niste amenzi doarte mari si in cauzrile mai grave, vor intra ani buni la puscarie.

Aaca stam sa ne gandim mai bine, 7 dintre cele mai poluate 10 orase ale lumii se afla in China. Statisticile nu sunt deloc inconjuratoare in tara cu cea mai mare populatie de pe planeta, intrucat in ultimii 1 ani, aproape 1.5 milioane de oameni au murit din pricina bolilor priciunuite de poluarea aerului. Prin intermediul acestor masuri dure, guvernul de la Beijing doreste sa puna capat poluarii. Toata lumea este consrienta de faptul ca cea mai mare tara din lume trebuie sa fie si cel mai mare poluator, insa exista semnale de alrma destul de grave in acest sens.

In ultimii ani totusi, China a evoluat destul de mult in ceea ce priveste reducerea gradului de poluare, folosindu-se din ce in ce mai mult de energia regenerabila. Cu toate acestea, problema este prea mare pentru a se putea rezolva doar in acest fel. Energia verde este oricum la inceput si e nevoie de timp pentru a se dezvolta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.