Defrisari masive ca sa fabrice… Nutella?

Totul porneste din Franta, unde Segolene Royal afirma faptul ca datorita firmei Nutella ce foloseste uleiul de palmier, s-a ajuns la o despadurire masiva a acestor copaci. Afirmatiile au fost facute de in Le Petite Journal. Nu este pentru prima data cand Segolene Royal face asemenea afirmatii, este un cunoscut sustinator pentru a 3-a revolutie industriala bazata pe protejarea mediului inconjurator. Cu numai cateva zile in urma facuse afirmatii pentru interzicerea unui faimos erbicid produs de Monsanto pe motiv ca acesta contine niste substante foarte toxice pentru mediul inconjurator.

Ei bine, compania Ferrero ramane rece la afirmatiile lui Segolene Royal si refuza sa comenteze pe tema acestui subiect. Tot ce au spus cei de la Ferrero s-a legat de faptul ca sunt in permanenta constienti de problemele cu mediul inconjurator pe care afacerea lor le poate provoca. De asemenea, acestia sustin ca au luat diverse masuri pentru aprovizionarea cu ulei de palmier tocmai pentru a avea grija de mediu. Compania Ferreri se aprovizioneaza cu ulei de palmier din tari precum Malaezia, Papua – Noua – Guinee si Brazilia.

Nu este pentru prima data cand in Franta se incearca boicotarea uleiul de palmier. In anul 2012, Senatul a fost la un pas sa accizeze cu 300% uleiul de palmier din pricina faptului ca era considerat periculos pentru sanatatea umana si pentru mediul inconjurator. Defrisarile masive au fost cele care au determinat aparitia acestei legi care din pacate sau din fericire, nu a avut succes atunci cum nu va avea nici acum de altfel.

Nutella este unul dintre cele mai cunoscute produse la nivel mondial si este greu de crezit ca la o asemenea companie s-ar putea implementa produse sau programe care sa nu fie in concordanta cu mediul inconjurator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.