Un nou incident la Azomures

Dupa ce au luat vreo 50.000 de lei amenda de la Garda de mediu in urma cu putin timp, cei de la Azomures nu se potolesc cu poluarea. Probabil profiturile pe care le fac cu acel combinat le permite sa polueze cat isi doresc ei, cat au nevoie pana la urma. Am inteles faptul ca este un combinat destul de vechi in care nu s-a mai investit de peste 15 ani, insa asta nu le da dreptul sa polueze oricat si oricand.

In urma cu 2 zile, la combinat, cerul s-a colorat in rosu – portocaliu iar aerul a fost greu de respirat. Intreg orasul Tg. Mures a fost invadat de un miros puternic de amoniac. Culmea, pentru emisii depasite de amoniac a fost amendat combinatul de 3 ori pana acum cu amenda maxima de 50.000 de lei.

O cadere de tensiune se pare ca a fost pricina acestei probleme, dupa cum arata primele date ale anchetei. Astfel, gazele rosii au invadat atmosfera. Pentru localnici, aerul a fost destul de greu de suportat, tinand cont si de canicula de afara. Culmea, oamenii se plang de faptul ca in fiecare zi exista asemenea incidente, in feicare zi au parte de aer poluat.

Comisarii de la Garda de Mediu au fost in inspectie iemdiat dupa producerea incidentului, insa deocamdata ancheta este in desfasurare. In luna februarie, combinatul Azomures a mai fost amendat cu suma de 50.000 de lei pentru emisiile depasite de amoniac in atmosfera.

Curios cat mai dureaza chinul locuitorilor din acea zona din moment ce Garda de Mediu este neputincioasa. Daca nu pot sa respecte cerintele de mediu, sa puna lacatul pe usa si sa inchida. Daca au bani de amenzi de-astea de 50.000 de lei cred ca au bani si de retegnologizare sau intretinere. Nu se poate sa mergem asa la infinit cu poluarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.