Google si poluarea

Google va putea furniza informatii referitoare la poluare prin echiparea masiniloe Google street View su echipamente de masura. Astfel, noile harti care fac parte din Google Earth Outreach vor putea furniza date importante in legatura cu mediul inconjurator.

Astfel, Google a semnat un parteneriat cu Aclima din San Francisco, companie ce produce senzori de mediu. Cu ajutorula cestor senzori pe masinile raspunzatoare de Google street View, date importante vor fii culese si redate celor abilitati pentru o mai buna consitientizare a nivelului de poluare si pentru implementarea unor masuri mai bune.

Deja in orasul Denver 3 masini Google Street View au patrulat pentru a culege informatii in legatura cu calitatea oxigenului dar si compozitia chimica a aerului pe care cetatenii il respira zi de zi. Astfel, au fost colectate date si despre fum, metan, compusi chimici, co2, monoxid de carbon si multe altele.

Scopul proiectului este constintizarea nivelului ridicat de poluare si implementarea de solutii pentru a tine sub control acest fenomen. Hartile interactive si informatiile in timp real vor fii cu siguranta de folos.

„Speram ca intr-o buna zi astfel de informatii sa fie la fel de accesibile precum sunt cele ce furnizeaza starea vremii”, a declarat Davida Herzl, fondatoarea companiei Aclima, care explica in videoclipul de mai jos cum functioneaza acest sistem.

E un lucru imbucurator faptul ca Google se implica si in proiecte de mediu. Aceasta companie are o politica verde destul de bine raspandita si pusa la punct, nu de mult a trecut cateva datacetere pe energie regenerabila. Cu timpul, compania Google va fii adanc inradacinata in proiecte de emdiu pe care le va sustine si le va finanta. Avem nevoie de companii precum Google pentru un mediu mai sanatos si mai curat, in care sa traim fara sa ne imbolnavim din cauza aerului respirat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.