Ei bine, povestea se petrece pe meleagurile Reginei Elisabeta, adica in Anglia, unde primul balon propulsat cu energie solara a fost ridicat in vazduh.
Ce inginerie sta in spatele unui balon cu energie solara?
Multi dintre voi o sa va intrebati cum e posibil asa ceva? Caci pana acum aerul cand era posibil din pricina acelor arzatoare imense. Explicatia consta in faptul ca balonul este vopsit in negru pe una din parti ca sa atraga calduara solara, argintie pe cealalta parte in ideea de a reflecta caldura. Astfel, cu 5 litri de combustibil, balonul poate sa stea in aer aproape jumatate de ora. Inainte, se consumau undeva la 60 de litri pentru aceste 25 – 30 de minute.
Ce afirma organizatorii si pilotul acestui balon cu energie solara
Directorul festivalului, Clive Bailey, afirma „Am testat gradul de umflare pentru a fi siguri ca obtinem omologarea. Cu ajutorul acestui sistem, balonul poate sta deasupra norilor mult mai mult decat celelalte”. Pilotul festivalului, Pete Dalby: “Sa decolezi si sa zbori in fata multimii, sa te desprinzi de pamant fara arzatoare – este o adevarata fiesta si demonstreaza acest nou principiu imediat, tuturor”.
Cate baloane cu aer cald au participat la festivalul de la Bristol?
La Bristol s-au intalnit nici mai mult de 103 echipe, adica 103 baloane cu aer cald pentru evenimentul numit “Fiesta Baloanelor”. Este unul dintre cele mai spectaculoase festivaluri din Marea Britanie datorita cerului colorat in sute si mii de culori. Experientele de neuitat acumulate in cadrul acesui festival cu siguranta se vor transforma in povesti de spus prietenilor.