Este apa la PET periculoasa?

Te-ai uitat vreodata pe sticla sa vezi ce fel de material plastic este folosit?

Exista multe controverse in ceea ce priveste apa imbuteliata in sticle de plastic si parerile sunt destul de impartite. Majoritatea oamenilor care cumpara apa imbuteliata se uita probabil la sticla, la forma, la pret si cam atat. Putini sunt cei care citesc etichetaca sa vada exact din ce material este facuta sticla cu exactitate. Trebuie sa stiti ca exista mai multe materiale plastice din care acestea se fabrica, iar unele dintre ele sunt destul de periculoase.

Ideea este destul de simpla, materialul plastic in care este imbuteliata apa elibereaza substante toxice pe care noi urmam sa le bem odata cu apa, asa ca trebuie sa trecem in revista cateva materiale plastice folosite pentru imbutelierea apelor:

6 tipuri de material plastic folosit la ambalare

PET – este cel mai des utilizat material plastic in momentul acesta in lume si este de unica folosinta. Nu se recomanda refolosirea PET-urilor din cauza faptului ca acestea elibereaza metale grele ce pot afecta echilibrul hormonal.

HDP – unul dintre cele mai bune materiale plastice din cauza faptului ca nu emite substante chimice daunatoare. Toti specilaistii recomanda cumpararea de bauturi imbuteliate in aceste ambalaje. In acest ambalaj se pastreaza de multe ori laptele si detergentul.

PVC – cel mai flexibil material plastic pe care il intalniti de obicei la sticlele de ulei vegetal si in compozitia jucariilor pentru copii.

LDPE – se foloseste la fabricarea sticlelor si pungilor din plastic iar in contact cu apa, acesta nu elimina substante chimice.

PP – cel mai des intalnit material plastic folosit in fabricarea de ambalaje pentru iaurt si sirop. Pe numele lung Polipropilena, este un material rezistent la caldura ce nu se topeste la temperaturi mici.

PS – il intalniti cel mai adesea in fabricarea paharelor de plastic pentru cafea. Cand este incalzit, elimina substante toxice periculoase. Pe numele lung Polisterol, este un material plastic foarte ieftin si durabil. Nu se recomanda depozitarea bauturilor in acest ambalaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.