Noi legi in ceea ce priveste centrala termica

Iata cateva schimbari de care trebuie sa stii daca te numeri printre posesorii de centrala termica

Centrala termica in Romania este cea mai ieftina solutie pentru producerea de energie termica si de apa calda, nu cred ca poate nimeni sa puna la indoiala acest lucru. Aceste centrale termice sunt in numar foarte mare la case, unde locul nu reprezinta o problema. Cei care stau la bloc nu pot intotdeauna sa monteze o centrala termica din pricina lipsei spatiului sau a racordurilor la reteaua de gaze.

Cele mai numeroase sunt centralele termice pe gaze naturale si acestea se bucura de cel mai bun randament. Bineinteles ca si pretul este pe masura. Problema este ca in ultima vreme au aparut o noua serie de regementari care vor pune bete in roate celor care au centrale termice. La ce se rezuma aceste noi legi? Ei bine, proprietarii de centrale termice folosite la incalzire vor fii nevoiti sa schimbe centralele cu altele mai noi daca acestea sunt mai vechi de 10 ani.

Cei care au centrala termica mai veche de 10 ani vor trebui sa o schimbe cu alta mai noua

Aceste masuri vin in ideea ca centralele termice mai noi polueaza mai putin si astfel cica salvam planeta. Din punctul meu de vedere este o masura destul de proasta pentru ca o centrala termica nu costa 200 de lei iar faptul ca legea te obliga sa o folosesti doar 10 ani, pune in discutie si rentabilitatea. Cand iti mai recuperezi investitia daca dai 4000 de lei pe o centrala termica?

„Directiva europeana se refera la eficientizarea energetica, adica nu se mai pot fabrica centrale termice de apartament cu un randament mai mic de 75%. Cand va trebui sa o schimbe nu va mai gasi din aia ieftina care a fost 2000 de lei, va gasi la 3500 de lei” spune vicepresedintele Asociatiei Nationale a Prestatorilor de Servicii de Contorizare, Onut Nejloveanu.

De asemenea pregatiti-va sa platiti si taxa pe cos. Se va interzice scoaterea cosului pe geam si se va apropba numai cosul de inox pus pe bloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.