Salina Slanic Prahova are nevoie de ajutorul nostru

Poluarea atinge cote din ce in ce mai mari la Salina Slanic Prahova si asta din cauza faptului ca autobuzele ce aduc turistii emit foarte multe noxe. E adevarat ca si numarul turistilor a crescut iar din acest motiv, si autobuzele sunt din ce in ce mai numeroase la fata locului. Ideea este ca Salina Slanic Prahova trebuie sa fie protejata impotriva acestei poluari.

Iata invitatia asociatiei “Invata sa Inveti”

Asociatia „INVATĂ SĂ INVETI” organizeaza pe 26 august 2015 o ADUNARE PUBLICĂ AUTORIZATĂ in fata sediului Societatii Nationale a Sarii – SALROM. Scopul acestei adunari publice este acela de a manifesta IMPOTRIVA POLUĂRII SALINEI SLĂNIC PRAHOVA, de catre microbuzele care emit noxe, transportand zilnic (de mai bine de un an) turisti.

Militam pentru punerea DE URGENTĂ in functiune a unui lift modern, deoarece SOCIETATEA NATIONALĂ A SĂRII S.A. – SALROM ( o companie cu profituri de milioane de euro anual), inca NU a IDENTIFICAT FONDURILE NECESARE ACHIZITIONĂRII unui lift LA STANDARDE EUROPENE pentru SALINA “UNIREA”

CEREM IN MOD IMPERATIV DEMARAREA DE URGENTĂ A UNUI PROGRAM AMPLU DE MODERNIZARE SI AMENAJARE TURISTICĂ IN CONFORMITATE CU STANDARDELE EUROPENE SI ELABORAREA UNEI STRATEGII REALE DE DEZVOLTARE A SALINEI “UNIREA”.

II INVITĂM, alaturi de membrii Asociatiei „INVATĂ SĂ INVETI”, PE TOTI cei care iubesc mediul, PE TOTI cei care se considera Prietenii Orasului Slanic Prahova si nu accepta distrugerea Salinei prin poluarea cu noxe auto, dorind sa lase generatiilor viitoare un obiectiv turistic demn de o tara europeana.

Sursa: curierulnational.ro

Cred ca autoritatile locale ar trebui sa se implice mai mult in rezolvarea acestei probleme si sa creeze o zona in care autobuzele sa nu mai poata circula. E important sa avem si turism, insa nu ne ajuta cu nimic daca stricam ecositemele generate in mii de ani. Trebuie gasita o solutie si cat mai rapid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.