CO2 transformat in combustibil in Canada

Bineinteles, unde se putea intampla asa ceva daca nu pe meleagurile Americii, in Canada de data aceasta unde o serie de oameni de stiinta lucreaza de zor pentru a pune pe picioare o uzina capabila sa ia CO2-ul din aer si sa il transforme intr-un combustibil de genul e-diesel. Daca va intrebati ce dumnezeului mai este si e-diesel-ul acesta, cautati pe net Audi e-diesel.

Carbon Engeneering este firma care a demarat acest proiect si trebuie sa spunem ca este finantat partial de marele Bill Gates. Astfel, va dati seama ca nu este un proiect de buzunar sau unul care nu va fii util. Proiectul se bazeaza pe preluarea dioxidului de carbon direct din atmosfera, combinarea lui cu hidrogenul din apa si obtinerea de hidrocarburi.

Care va fii capacitatea de transformare a acestei unzine?

Planurile indica faptul ca sistemul va capta aproximativ 450 de tone de CO2 in fiecare an, insa proiectul doreste sa capteze de cel putin 20.000 de ori mai mult. Asteptam sa fie pusa pe picioare aceasta uzina si sa speram ca in viitor o sa fie un tip de a obtine energie regenerabila destul de stabil. Avem nevoie de cat mai multe alternative si cred ca pe masura ce vom evolua ca societate vom reusi sa gasim aceste alternative din ce in ce mai viabile si mai interesante. Am ajuns sa facem combustibil din CO2, ceea ce inseamna destul de mult in ecuatia aceasta a poluarii la nivel mondial.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.