Volkswagen la puscarie?

Scandalul softurilor folosite de Volkswagen pentru a trisa la testele de noxe este departe de a se incheia. Cum mai poate cineva sa o creada pe Angela Merkel cand spune ca militeaza pentru protectia mediului inconjurator? Efectul asupra Germaniei a scandalului Volkswagen va fi unul destul de important chiar daca se refera la masinile vandute in SUA. Mircea Dutu, Presedintele Universitatii Ecologice Bucuresti analizeaza acest aspect, dupa cum urmeaza:

“Fara indoiala, va fi un impact deosebit la nivelul opiniei publice si al pietei de automobile, avand în vedere faptul ca se are în vedere o problema deosebit de spinoasa, cea a respectarii normelor tehnice privind poluarea. Mai mult decat atat, procedeul folosit de catre producatorul german de autovehicule poate sa ne sugereze si ceva de zona penalului, intrucat a fost vorba de metode prin care s-au indus in eroare autoritatile americane in privinţa poluarii produse de un anumit tip de autovehicul”

“In orice caz, ramane un exemplu prin care normele de mediu, daca nu sunt respectate, pot sa se repercuteze asupra pietei autovehiculelor si ceva mai mult asupra modului in care anumite mari firme si prin extensie chiar la nivelul unor tari inteleg sa trateze si sa respecte normele si standardele referitoare la protectia mediului, in cazul de fata la protectia aerului”, spune Mircea Dutu.

Va avea Germania probleme din cauza scandalului Volkswagen la conferinta de la Paris pe teme climatice?

“Nu cred ca efectul va fi atat de rapid si se va propaga in domeniul schimbarilor climatice. Toate tarile membre ale UE au adoptat saptamanile trecute o pozitie comuna si ca atare va prima pozitia de bloc a Uniunii Europene. In cadrul acesteia, pozitia Germaniei va fi comuna si ca atare nu va viza direct obiectivele pe care si le va asuma UE la nivelul intregului bloc comunitar”

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.