88% dintre romani respecta regulile de protejare a naturii

Un Eurobarometru al Comisiei Europene a scos la iveala faptul ca multi cetateni europeni sunt ingrijorati in ceea ce priveste biodiversitatea. Astfel, 76% dintre acestia sunt de acord cu faptul ca responsabilitatea pentru protejarea mediului inconjurator cade in seama lor. Este responsabilitatea lor sa ingrijeasca natura. 60% dintre ei sunt constienti de faptul ca bunastarea lor se bazeaza pe biodiversitate.

Pierderea habitatelor naturale din cauza defrisarilor reprezinta o problema destul de grava pentru 61% dintre europeni si 65% dintre romani. Cu toate acestea, in Romania se defrisaza anual peste 1.1 milioane de metri cubi de material lemnos, ilegal. Cifrele legale sunt mult peste.

De asemenea, doar 13% dintre romani participa la actiuni de voluntariat atunci cand vine vorba despre biodiversitate, cu 2% mai mult de cat media europeana, ceea ce nu poate de cat sa ne bucure.

Acest sondaj s-a desfasurat in perioada 30 mai – 8 iunie si au participat 27718 europeni, dintre care 1012 au fost romani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.