88% dintre romani respecta regulile de protejare a naturii

Un Eurobarometru al Comisiei Europene a scos la iveala faptul ca multi cetateni europeni sunt ingrijorati in ceea ce priveste biodiversitatea. Astfel, 76% dintre acestia sunt de acord cu faptul ca responsabilitatea pentru protejarea mediului inconjurator cade in seama lor. Este responsabilitatea lor sa ingrijeasca natura. 60% dintre ei sunt constienti de faptul ca bunastarea lor se bazeaza pe biodiversitate.

Pierderea habitatelor naturale din cauza defrisarilor reprezinta o problema destul de grava pentru 61% dintre europeni si 65% dintre romani. Cu toate acestea, in Romania se defrisaza anual peste 1.1 milioane de metri cubi de material lemnos, ilegal. Cifrele legale sunt mult peste.

De asemenea, doar 13% dintre romani participa la actiuni de voluntariat atunci cand vine vorba despre biodiversitate, cu 2% mai mult de cat media europeana, ceea ce nu poate de cat sa ne bucure.

Acest sondaj s-a desfasurat in perioada 30 mai – 8 iunie si au participat 27718 europeni, dintre care 1012 au fost romani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vrei sa publici advertoriale pe acest site? Apartine retelei CIOCAN G. ALEXANDRU PFA. Daca te intereseaza preturi sau care sunt celelalte bloguri din retea, lasa-mi un mesajAici