Lupul paznic la oi in Muntii Tarcului

Situl Natura din Muntii Tarcului a surprins o noua poveste incredibila legata de braconaj. Acest sit se afla pe raza Ocolului Silvic Otelu Rosu iar evenimentul cu pricina a fost inregistrat de niste camere video instalate de WWF. Astfel, a iesit la iveala faptul ca pe data de 11 -12 septembrie 2015, un grup de indivizi intra in padure cu mana goala si se intorc cu niste coarne de cerb uriase.

Daca va intrebati cine a fost surprins pe camerele video, nimeni altul de cat unul dintre angajatii Ocolului Silvic Otelul Rosi, responsabil cu fondul de vanatoare. Deci, el in loc sa previna aceste cazuri de vanatoare ilegala, a pus la cale una.

“Acest caz ne arată foarte clar că, din păcate, braconajul este un fenomen prezent în pădurile noastre. Braconajul este o crimă care afectează biodiversitatea și comunitățile locale și WWF va face tot posibilul pentru ca astfel de fapte să fie pedepsite și urmărite cu strictețe de autorități”, a declarat Magor Csibi, director WWF-România.

“Dar ca să oprim braconajul este nevoie nu doar de autorități, ci și de implicarea oamenilor, a comunităților locale, ca astfel de crime să nu rămână nedescoperite. Sperăm ca această speță să fie un exemplu clar de luptă eficientă împotriva braconajului și să inspire și pe alții să depună plângeri adresate autorităților competente, ori de câte ori se întâlnesc cu astfel de fapte grave”, a adăugat el.

In cazul in care nu stiati, WWF Romania are un proiect destul de interesant in aceasta zona de Sud Vest, numit “Salbaticia din Carpati, bogatie pentru oameni”. In cadrul acestui proiect, se evalueaza fauna existenta in zona pentru a se asigura o colectivitate specifica conditiilor geografice intalnite in judete precum Caras Severin. Astfel, exista multe camere de luat vederi prin aceste paduri si nu cred ca va fi nici prima nici ultima data cand o sa apara in presa asemenea imagini.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.