Casa inteligenta care produce mai mult curent de cat are nevoie

In ultimii ani, exista un interes sporit pentru genul acesta de case ecologice si capabile sa se intretina singure, sa fie independente de furnizorii de utilitati. In Tara Galilor avem un proiect de asemenea casa, un prototip de casa inteligenta care nu numai ca produce energie pentru a se intretine, dar introduce si in reteaua locala ce produce extra.

Casa nu este mare dupa cum puteti vedea, are doar 3 dormitoare si a fost construita de o echipa condusa de un profesor ce preda la Universitatii din Cardiff, sectia stiinte arhitecturale. Casa este construita cu ciment ecologic, impaturita bine de tot in panouri solare capabile sa transforme lumina in energie electrica dar si in caldura.

Cel mai interesant, este faptul ca aceasta casa exporta energie electrica timp de 8 luni pe an si daca se cheltuie 100 de lire cu costurile de productie a energiei electrice, se pot primi 170 de lire pentru energia generata in plus ce poate fi exportata, vanduta. Astfel, avem de-a face cu prima casa ce nu consuma, ci produce.

Solcer House pe denumirea sa, casa este rezultatul unui studiu a Institutului Galez de Cercetari in domeniul emisiilor de carbon si este prima casa din lume care dupa cum spuneam, produce mai multa energie de cat are nevoie. Acest proiect are la baza conceptul Building as Power Stations ce a prins aripi in Swansea.

Daca va intrebati in cat timp a fost construita aceasta casa, constructia a durat doar 16 saptamani ~ 4 luni si a fost finantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala dar si din fundurile proprii Tarii Galilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.