Ideea unei sali de gimnastica proprie ti-a trecut prin minte de fiecare An Nou, atunci cand erai preocupat cu rezolutii si iti promiteai ca vei transforma antrenamentul de o ora intr-unul de doua ore. Cel mai mare beneficiu al unei sali de gimnastica proprie este comoditatea. Aceasta nu va fi inchisa niciodata, iar in plus, nu vei avea de a face cu restrictii legate de ce incaltaminte poti sau nu sa porti sau daca ai voie sa protestezi in timpul exercitiilor. Cu o sala de sport privata, poti sa te antrenezi in orice tinuta doresti, intrucat decizia finala iti apartine.
Inainte de a investi, cu toate acestea, exista doua dezavantaje de luat in considerare. Primul dintre acestea este ca pierzi acel aspect social pe care il gasesti la o sala publica (insa te poti loga pe forumuri online sau poti face echipa cu un prieten sau vecin, pentru a te ajuta sa ramai pe drumul cel bun), iar in al doilea rand, o sala de gimnastica acasa nu este niciodata un lucru terminat. Deoarece antrenamentul evolueaza mereu, va trebui in mod inevitabil sa adaugi echipamente sportive astfel incat cheltuielile de intretinere iti vor pune ceva probleme. Un lucru care nu este o problema, insa, este spatiul, iar acest ghid te va ajuta sa alegi ceea ce ai nevoie pentru a maximiza ceea ce ai.
Fie ca locuiesti intr-o garsoniera sau ai o camera libera in casa ta, ai putea sa nu realizezi ca ai la dispozitie spatiul necesar pentru o sala de gimnastica functionala. Atat timp cat te poti intinde pe podea pentru a face un inger de zapada, vei avea suficient spatiu pentru a impinge, trage, indoi si ghemui, pentru a-ti provoca corpul in planuri diferite, fara a te lovi de mobila sau a sparge decoratiuni. Asigura-te ca poti sta pe varfuri si poti intinde bratele drepte fara a te lovi de tavan. Acest lucru iti va oferi spatiu suficient pe verticala pentru a face sarituri sau exercitii de stretching.
Inainte de dotarea salii de sport, vei avea nevoie de o tabla alba, un calendar sau un plan de activitati pentru a monitoriza progresul. Persoanele care se antreneaza la domiciliu fac greseala de a face sport instinctiv. Atunci cand te antrenezi la intamplare, vei obtine rezultate aleatorii, asadar fa-ti programul in prealabil si tine-l la vedere, astfel incat obiectivele tale sa te priveasca in fata tot timpul. O alta investitie buna (si ieftina) este un temporizator, pentru a urmari intervalele de odihna.
Temelia oricarei sali de sport private incepe cu gantere reglabile. Acestea sunt sigure, ieftine si eficiente din punct de vedere al spatiului utilizat. Cu o pereche buna de discuri greutati si alte accesorii fitness poti efectua o gama larga de exercitii, de la genuflexiuni pe un singur picior si prese militare la ridicari laterale si ridicari din pozitia indoit in fata.