2015 este oficial cel mai cald an din istorie

Ne referim strict la temperaturile globale, care anul acestea au fost cele mai ridicate din istorie, depasind pragul de 1 grad Celsius in plus fara de era preindustriala, arata un studiu realizat de Organizatia Meteorologica Mondiala.

„Tendința care se prevede pentru 2015 lasă să se presupună că anul acesta va fi probabil cel mai cald an înregistrat vreodată”, semnalează agenția ONU cu sediul la Geneva. Iar temperatura medie a suprafeței globului va atinge fără îndoială pragul simbolic de încălzire cu un grad Celsius față de era preindustrială, precizează OMM.

Acest raport apare cu o saptamana inainte de conferinta internationala pe teme climatice de la Paris COP21 si in el se mai precizeaza explicit: „2011 — 2015 reprezintă perioada de cinci ani cea mai călduroasă înregistrată vreodată, cu numeroase fenomene meteo extreme — mai ales valurile de căldură — care au fost influențate de schimbările climatice”.

Secretarul general OMM afirma la randul sau: „Concentrațiile de gaz cu efect de seră din atmosferă au atins noi vârfuri: în primăvara boreală 2015, pentru prima dată emisiile CO2 din atmosferă au depășit pragul de 400 de particule pe milion (ppm) media mondială. Anul 2015 va fi probabil cel mai călduros înregistrat vreodată, temperatura de la suprafața mării atingând praguri fără precedent de la existența măsurătorilor. Pragul de 1°C de încălzire va fi fără îndoială atins”

Fenomenul de incalzire globala duce la catastrofe naturale de forma uraganului El Nino, exista un curent ecuatorial in Pacific ce ceste in intensitate mereu si va incalzi incet incet intreaga planeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.