Orasele din Anglia vor sa devina ecologice 100% pana la finele anului 2050

Ei bine, se pare ca Anglia face progrese uriase in sectorul verde, mai multe orase mari de pe teritoriul acesteia au semnat un acord in urma caruia pana in anul 2050, transportul in comun sa se efectueze pe teritoriul acestora numai cu ajutorul mijloacelor de transport in comun electrice, cladirile ce stau in slujba cetatenilor sa fie incalzite cu combustibil alternativ si cladirile rezidentiale sa fie izolate pentru o mai buna eficienta energetica.

Initiativa este coordonata de Lisa Nandy ce ocupa o functie importanta in Partidul Laburist si spera sa se alature acestei initiative si alte orase mari din Anglia. “Acest angajament arată că orașele britanice sunt gata să ia inițiativa înainte și după Conferința asupra climei de la Paris” a declarat aceasta.

In cazul in care programul va fi unul de real succes, emisiile de CO2 din Anglia vor fi reduse cu cel putin 10%. In cazul in care programul va fi urmat si de late orase mari din lume, s-ar putea obtine un efect benefic asemanator scaderii emisiilor poluante de India de exemplu, ca sa intelegeti la ce se face referire ca si capacitate de impact.

Daca va intrebati care sunt orasele semnatare ale acestui acord, printre ele se numara: Leeds, Newcastle, Glasgow si Sheffield. Ramane de vazut daca vor reusi oare sa indeplineasca aceste criterii, ins daca vor reusi, cu siguranta aerul in Anglia va fi unul mult mai curat fata de celelalte zone industriale ale lumii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.