Asociatia Green Revolution impreuna cu Banca Transilvania au pus bazele proiectului studentObike in 27 octombrie 2015 din cauza faptului ca studentii romani in numar de aproximativ 30.000 au ales sa pedaleze pe biciclete studentObike ca alternativa la mijloacele de transport clasice sau pentru recreere.
“Programul studentObike promovează folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ în rândul studenților. Suntem prezenți în cele mai mari centre universitare din țară, pe axa principală de transport pentru studenți, pentru că ne dorim să construim un comportament responsabil față de mediu și un stil de viață sănătos pentru tineri. Avem convingerea că, prin acest proiect, contribuim la dezvoltarea comunităților și ne bucurăm să vedem că numărul utilizatorilor studentObike este mai mare în fiecare an”, a declarat Corina Vasile, Director, Directia Comunicare ti Relatii Publice, Raiffeisen Bank.
Desi programul nu este unul nou, bicicletele studentObike au ajutat 28.979 sa fie mai sanatosi in 2015. Exista centre amplasate in Complex Agronomie – Herastrau, Politehnica-Rectorat si Politehnică-Regie. Numai de aici, peste 14 mii de studenti au inchiriat biciclete.
„După cinci ani de studentObike, ne bucurăm să constatăm că tot mai multi studenți au început să folosească bicicleta în drumurile lor de la cursuri, la biblioteca sau spre locuri de relaxare și să conștientizeze că este o modalitate foarte simplă de a avea grijă de sanătatea lor, dar și de mediul înconjurător. Le mulțumim celor peste 30.000 de utilizatori și îi așteptăm plini de energie și anul viitor”, a declarat Raluca Fiser, Presedinte Asociatia Green Revolution.
Anul acesta, 5 orase participa in proiectul studentObike, respectiv Bucuresti – 3 centre, Iasi, Timisoara, Ploiesti si Cluj ce au fiecare cate in centru si inchiriaza intre 30 si 60 de biciclete fiecare.