Vine iarna dupa data de 2 decembrie

Daca pana acum am avut parte de ploi si ninsori slabe, dupa data de 2 decembrie se anunta urgia. Prognoza meteo nu face referire la fenomene extreme precum viscol si temperaturi ciudat de scazute pentru perioade indelungate, insa vor fi si ninsori insemnate cantitativ potrivit lui Ion Sandu, directorul general ANM. Acesta a declarat intr-o conferinta numita Focus Energetic urmatoarele:

„Prognoza pentru următoarelor trei luni indică în partea de Vest mai multe precipitații față de normal, iar în partea de Sud și Est acestea vor fi normale. Temperaturile vor fi normale din punct de vedere climatologic. Acestea sunt vești bune pentru sistemul energetic. În această iarnă este exclus să avem temperaturi de -15 grade Celsius pe perioade de două sau trei săptămâni ” conform green-report.ro.

Desi nu vom avea -15 grade Celsius iarna aceasta pe perioada lunga de timp, imediat dupa ce vom trece de data de 2 decembrie vor incepe sa scada temperaturile pana la -6 grade Celsius noaptea iar ninsorile abundente or sa cada in toate judetele tarii. Nu va ninge pe perioada lunga de timp, insa stratul depus va fi unul considerabil in zonele de munte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.