Probleme mari la Beijing – poluarea a depasit nivelul maxim admis de 35 de ori

Este a 5-a zi de poluare excesiva consecutiva la Beijing, motiv pentru care scolile sunt obligate sa tina copiii in interior, cozi infernale se fac pe la usile cabinetelor medicale de boli respiratorii. Situatia este de-a dreptul ridicola, intrucat deja nu se mai vede linia orizontului. Smogul face ca acele cladiri ceva mai indepartate sa dispara de tot. Reclamele luminoase abia daca palpaie iar locuitorii poarta niste masti de filtrare peste tot pe unde se duc.

Dupa ce s-au efectuat masuratori, s-a ajuns la concluzia ca emisiile au depasit de 35 de ori limita maxima admisa iar concentratia de particule in aer PM2.5 a ajuns la 600 micrograme pe metru cub, in mod normal trebuiau sa fie undeva la 25 de micrograme pe metrul cub. Totusi, exista si situatii mai grave in cartierele foarte aglomerate de exemplu unde concentratia ajunge si la 900 de micrograme pe metrul cub.

Spitalele au inceput sa fie pline de cei mai vulnerabili si anume copiii. Acestia au nevoie de ingrijiri medicale pentru ca au facut infectii in gat. „Se spune că guvernul se luptă cu poluarea, așa ca avem nevoie să vedem efectele. Dacă în câțiva ani situația nu se schimbă, vom lua în considerare plecarea”, a spus Yin Lina, mama unei fetite de 5 ani.

Dupa ce China a cunoscut o crestere economica de senzatie in ultimii 20 de ani, iata ca vine si compromisul. Prea multa industrie si prea putina grija pentru mediu la momentul potrivit. Curios cum va reusi China sa iasa din problema asta, insa cu siguranta ii va fi mult mai usor de cat alte tari democrate. Franta si Parisul lor se confrunta cu o problema asemanatoare.

One Response

  1. o femeie December 7, 2015

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.