Apeleaza intotdeauna la o firma de contabilitate cu experienta. Nu lasa bilantul contabil pe seama oricui

Romanii au o problema destul de mare in ceea ce priveste calitatea. Isi doresc mereu ce-i mai ieftin si uita de faptul ca lucrurile ieftine sunt ieftine cu un motiv. Vedem aceasta mentalitate atat atunci cand se cumpara obiecte, dar si cand este nevoie de un serviciu. Sa luam de exemplu contabilitatea unei firme. Foarte multi patron prefera sa lase contabilitatea in seama unor contabili slabi pregatiti, ieftini. Majoritatea se gandesc la contabil ca la un om care nu face nimic si este platit doar pentru ca este obligatoriu. Am mai intalnit sintagma asta de “mesterul stie tot” in mentalitatea romaneasca, insa adevarul este ca oamenii trebuie sa aiba o singura meserie. Mecanicul sa fie mecanic, contabilul contabil, managerul manager. Acuma, daca managerul vrea sa sa se dea mai catolic de cat Papa si sa spuna ca este in stare sa faca un bilant contabil mai bine de cat un contabil atestat si priceput, dati-mi voie sa ma indoiesc temeinic.

Oamenii dupa cum spuneam sunt facuti sa se priceapa la lucruri putine, dar sa se priceapa impecabil, sa nu fie lucru pe care sa nu il stie din domeniul sau. Chestia asta o sa o vedeti cel mai clar in Bucuresti unde oamenii apeleaza la firme de contabilitate Bucuresti destul de stabile si care au oameni cu o vasta experienta in domeniu. In Bucuresti nimeni nu vrea sa lucreze cu carpaci, cu contabili de mana a doua, cu contabili care nu sunt in stare sa se afilieze unei firme si astfel sa creasca, sa isi faca un nume.

Bucurestiul mi s-a parut intotdeauna un oras serios, un oras in care nimeni nu vrea sa se incurce cu ieftineaua, cu instabilitatea, cu nesiguranta. Atunci cand exista seriozitate la mijloc, sunt toate sansele ca o afacere sa fie de succes si sa se ridice incet incet catre noi standarde, catre noi culmi. Pacat ca unii inca se gandesc sa lucreze cu carpaci si sa angajeze pe posturi de contabilitate niste oameni carte nu sunt in stare sa faca un bilant contabil serios si corect din toate punctele de vedere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.