Fa o fapta buna si du un brad in padure

Cred ca ne-am obisnuit cu totii cu ideea ca pe zi ce trece pierdem tot mai mult din paduri. Se defriseaza intr-un ritm de 3 hectare pe ora, 24 de ore din 24, 365 de zile din 365. In ritmul acesta, nu vom reusi niciodata sa salvam de la disparitie padurile frumoase pe care le avem, intrucat ritmul de defrisare este mult prea alert pentru ca autoritatile locale sa poata tine firul povestii. Nu vreau sa spun ca autoritatile locale sunt inutile in aceasta ecuatie, insa nici nu reuseste prea multe sa faca.

Daca v-ati cumparat bradutul la ghiveci pentru impodobit (sper ca asa ati facut), ar cam fi cazul dupa Sf. Ion sa mergeti sa il duceti in padure. Puteti sa il plantati acolo unde cu siguranta se va simti mult mai bine de cat in curtea voastra sau a bunicilor de la tara. Duceti bradul in padure unde chiar daca nu va creste falnic si inalt precum celebrii nostri brazi romanesti, va infrumuseta padurea si o va insufleti in acelasi timp. De asemenea, nu uitati ca bradul simbolizeaza singuratatea, asa ca locul sau prin definitie este in padure, nu in curtea omului.

Renuntati sa mai cumparati acei brazi gata taiati, pe care ii aruncati la tomberon la cateva zile dupa Craciun. Aveti ocazia de a va bucura de un bradut la ghiveci pe care apoi il puteti duce intr-o padure si planta acolo. Cu siguranta solul o sa ii priasca mult mai bine fata de cel pe care il aveti voi in spatele casei. Stiu ca majoritatea doresc sa isi puna brazii cumparati la ghiveci in curte, insa poate ca padurea ar fi o varianta mult mai buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.